Over ons

Hapkido IJsselstein

In IJsselstein wordt Hapkido sinds 1983 beoefend. Sinds 1988 geeft Leon de Heus les in IJsselstein.

De school in IJsselstein is in 1983 door Rob Pellikaan gestart. Hij heeft Hapkido in Nederland geintroduceerd en Leon en zijn vader zijn in 1984 bij hem met Hapkido begonnen. Na zijn vertrek naar Nieuw Zeeland heeft Leon de school voortgezet.

Momenteel heeft Hapkido IJsselstein diverse leden met één of meerdere dan-graden die bevoegd zijn om les te geven. De lessen worden gegeven in onze eigen zaal in IJsselstein, achter sporthal Het Heem.

Adres:
Hapkido IJsselstein
Teenschillerpad 4 (achter sporthal ‘t Heem)
3401 GH IJsselstein
Tel. 030-6884204 (Fam. T. de Heus)
Tel. 030-6871178 (Leon en Edith)

Dojang Nederlands Hapkido Hoofdkwartier

Instructeurs

Leon de Heus (7de dan)
Is op zijn 12e samen met zijn vader begonnen. Hij behaalde in 2011 de 7e dan. In 1991 voor het eerst 6,5 week naar Korea geweest bij Master Ko Baek Yong. Sindsdien is er jaarlijks bezoek aan of vanuit Korea om les te krijgen van Master Ko.
Heeft sinds maart 2002 eindelijk zijn eigen Hapkido zaal waar elke dag getraind kan worden en waar hij zelf ook graag elke dag gebruik van maakt om te oefenen. Leon is de hoofdinstructeur van de Nederlandse HKD Federatie.

Edith Boogaard (5de dan)
Edith is in 1990 bij Leon met Hapkido begonnen. In 2011 slaagde Edith voor haar vijfde dan. Edith is zowel op de mat als in het dagelijks leven partner van Leon en heeft na Leon zijn eerste bezoek ook alle avonturen in Korea meegemaakt. Op de diverse Hapkido Games (1997, 2000 en 2004) heeft ze een gouden, een zilveren en een bronzen medaille gewonnen. Heeft Leon geholpen bij de trainingen in Engeland (1992) en Griekenland (1998). In 2011 slaagde Edith voor haar vijfde dan.

Deny Raatgever (3de dan)
Liep al op jonge leeftijd tussen de volwassenen om mee te Hapkido-en. Ging op zijn 12e mee naar Korea om te trainen en is daarna nog regelmatig terug geweest. Hij heeft daarbij ook diverse keren aan de International Hapkido Games deel genomen, waaronder de groepsdemonstratie van 2004. De koreaanse keuken kan hij zeer waarderen. Deny helpt met de volwassenen lessen. Sinds 2009 heeft hij de 3e dan. Deny is tevens lid van het NHF-Demonstratieteam.

Helene de Heus (2de dan)
Was er vanaf het begin bij toen in de binnenstad van IJsselstein met Hapkidolessen begonnen werd. Is in 2001 voor het eerst naar Korea geweest en in 2004 nog een keer. Tijdens de Internationale Hapkido Games in 2004 behaalde zij met het Nederlands Hapkido Team de eerste prijs met de groepsdemonstratie Hankido. Sinds 2002 heeft zij 2e dan. Geeft vanaf 1994 met veel plezier les aan de jongere jeugdleden. Is (sinds haar geboorte) de zus van Leon.

Justin van Doorn (3de dan)
Heeft sinds 2001 zijn 1e dan en was daarmee de jongste dan-houder (11 jaar). Begon op jonge leeftijd met trainen toen er in IJsselstein met jeuglessen gestart werd en hielp al snel met lesgeven aan zijn leeftijdsgenootjes. In 2006 heeft hij zijn 2e dan behaald. In 2007 is hij voor het eerst naar Korea geweest en heeft meegedaan aan de International Hapkido Games, waar hij een 1e plaats behaalde met ver rollen en een 3e plaats met Hankido.

Tijmen en Henny de Heus
De Papa en Mama van Hapkido IJsselstein. Toen Tijmen Leon meenam naar een Hapkido demonstratie is het allemaal begonnen. Henny heeft het allemaal vanaf het begin meegemaakt en ondersteund. Toen er nog geen eigen zaal was maakte een fanatiek groepje Hapkido-ers bijna dagelijks gebruik van de zolder om te trainen. Tijmen en Henny hebben een belangrijke rol gehad in het mogelijk maken van de eigen dojang in IJsselstein. Henny heeft overuren gedraaid om alle neuzen bij de gemeente de juiste kant op te krijgen en te houden voor het kunnen laten bouwen van de dojang. Tijmen gooit tegenwoordig wat minder met mensen. Hij oefent dagelijks Taichi.