De N.H.F.

NHF Logo

De Nederlandse H.K.D Federatie (N.H.F.) is sinds 1983 de officiële vertegenwoordiger, van de Internationale H.K.D. Federatie, in Nederland. Het hoofdkwartier van de N.H.F. is in het centrum van Nederland gevestigd, namelijk in IJsselstein.

De technische staf van de N.H.F. staat onder supervisie van de World Hankimuye Federation, opgericht door wijlen meester Ko Baek Yong (9e dan).

De N.H.F. is officieel opgericht in 1995. Voor die tijd heette de organisatie de Hapkido Bond Nederland. De H.B.N. werd in 1979 opgericht door master Robert Pellikaan(7e dan). In 1983 is master Pellikaan door grootmeester Myong Yae Nam aangewezen als de vertegenwoordiger in Nederland, voor de I.H.F.

Master Pellikaan emigreerde in 1993 naar New Zeeland, daarna werd Tijmen de Heus de I.H.F. vertegenwoordiger in Nederland en Leon de Heus (8e dan) is de N.H.F. hoofd instructeur.

In 2014 heeft meester Ko Baek Yong de World Hankimuye Federation opgericht en sindsdiens is dat de organisatie waar de N.H.F. bij aangesloten is. De scholen van de N.H.F. hebben erg veel te danken aan meester Ko Baek Yong.

De N.H.F. biedt haar leden regelmatig Hankido, Hankumdo en Hapkido trainingen aan. Elke zes maanden wordt er door één van de aangesloten sportscholen een Hapkido festival georganiseerd. Leden hebben gratis toegang tot deze festivals en trainingen.

Op de website van de N.H.F., www.hankido.nl, is nog veel meer informatie te vinden over Hapkido, Hankido en Hankumdo en andere scholen.