Hapkido kamp 2012

Deze meivakantie was het eindelijk weer zover… Hapkido IJsselstein en Alphen organiseerden voor de 3e keer samen een kamp voor de jeugdleden van hun verenigingen. Met 33 kinderen en 8 begeleiders verbleven ze van 1 tot 4 mei in het kamphuis De Beukhof in Putten en het was een geslaagde week!

Dinsdag 1 mei, de dag na een superzonnige Koninginnedag en het regende pijpenstelen. Zelfs op de heenweg naar Putten bleef het niet droog, maar er begon een waterig zonnetje te schijnen toen de kampgangers bij de Beukhof arriveerden. Het was al gauw een drukke bedoening en het plein voor de slaapkamers stond al gauw vol met tassen en koffers . Kamers werden verdeeld en iedereen probeerde zo snel mogelijk het bovenste bed in de stapelbedden te pakken te krijgen.
Toen iedereen zijn of haar plekje had gevonden werd na de lunch iedereen in groepen onderverdeeld. Het thema van dit kamp was Superhelden en iedereen moest met zijn groep t-shirts en een cape verven met een naam en logo erop. Ook maakte iedere groep zijn schatkist. De opdracht was namelijk om deze week zoveel mogelijk gouden munten te verzamelen. Deze kon je winnen met je groep door zoveel mogelijk spelletjes te winnen. Na een heerlijk avondmaal met soep en broodjes knakworst ging de eerste competitie van start. Een speurtocht door het bos met vragen over superhelden. Toen iedereen weer terug was werd er natuurlijk nog lang gekeet in de slaapkamers..

Daar hadden sommige kids wel spijt van toen ze de ochtend daarna om half 8 werden gewekt met een filmcamera op zich gericht. Na het ontbijt was het tijd voor de Superhelden training die gegeven werd door Justin en Kim. De meest moeilijke parcours moesten werden afgelegd, met hapkido trappen en nog veel meer. Het leukste onderdeel was dat de groepen een parcours moesten afleggen met de leiding op hun schouders.
Er werd daarna gepicknickt in het bos en de rest van de middag stond in het teken van een zeskamp waarin de groepen tegen elkaar streden. Zo moest er door een reusachtig spinnenweb gekropen worden en werd je kracht gemeten bij het spijkerbroek hangen. Eenmaal terug bij het kamphuis werd er macaroni gegeten en daarna kon er gerelaxt worden met de film Megamind. Wat de kinderen niet wisten was dat de leiding druk bezig was met het klaarmaken van de spooktocht die later die avond plaatsvond. Voor de jongere kinderen was een spannende speurtocht in het donker op zoek naar spoken en daarna was het de beurt aan de iets oudere kinderen. Midden in het donkere bos werd er een spookverhaal voorgelezen en daarna volgde een tocht met flink wat angstaanjagende momenten. Gelukkig is iedereen weer veilig terug gekomen!

De donderdagochtend was het een stuk rustiger en stiller aan tafel.. Iedereen was een beetje moe en dat terwijl er 2 superleuke spellen op het programma stonden. Na het ontbijt werd het verzamelspel gespeeld en na de lunch levend stratego. Daarna had iedereen tijd voor zichzelf om zich voor te bereiden op de bonte avond.
De avond begon met een feestmaal: patatjes! Daarna mocht iedereen zijn mooiste outfit aan doen en begon de bonte avond met een wist je dat quiz. De groepen hadden de hele week wist je datjes te horen gekregen en hadden dit opgeschreven in hun schrift. Tijdens de quiz werd hun kennis getest en dat was best heel spannend. Aan het eind van de quiz werden de schatkisten opengemaakt en de munten geteld… De winnaar was groep 3 die met net 2 munten meer wonnen van groep 2.
Daarna werd er gegoocheld, gedanst, gezongen en zelfs moppengetapt. Iedereen deed het supergoed! Toen was er daarna nog een superspannend spelletje voor de iets oudere kinderen, namelijk; doen, durven of de waarheid! Er werden rare opdrachten uitgevoerd en gekke vragen gesteld en er werd een hoop gelachen.

Daarna was het toch wel echt bedtijd want de ochtend erna moest iedereen er weer bijtijds uit.
De wekker ging om 7.15 en iedereen ging hard aan de slag om zijn kamer weer netjes te maken en z’n tas in te pakken want om 10 uur werd iedereen weer opgehaald.

Het kamp is echt voorbij gevlogen! We hebben een ontzettend leuke tijd gehad met mooi weer en erg veel gezelligheid. Over 2 jaar gaan we zeker weer op pad met z’n allen!