Hapkido weekend 2013

Afgelopen weekend (5-6 oktober) was het zover.. In samenwerking met Hapkido Alphen organiseerde wij een weekend voor jeugdleden t/m 16 jaar. Er waren 36 deelnemers waarvan er 24 bleven slapen op de mat. Dit was niet het enige wat er gedaan werd op de mat.. Er werd er natuurlijk ook hard getraind en zelfs gegeten op de mat!

De zaterdagmiddag stond in het teken van een vijfkamp met verschillende Hapkido onderdelen als snelheid, valbreken, schoppen en zwaard. Er werd afgesloten met een spannende groepsestafette waarbij de groepsleiding door de hele groep moest worden opgetild en door de zaal werd gesleept. Tussendoor was er ruimte om lekker te voetballen en te basketballen.
Natuurlijk werden er patatjes gegeten, maar wel in het Koreaans: in kleermakerszit op de mat met bordjes op de grond.
Na het eten begon het avondprogramma voor de kinderen van 9 jaar en ouder die mochten blijven slapen. Het spannende spel “doen, durven en de waarheid”.Er werden 3 films gekeken op een grote beamer waarbij iedereen lekker in z’n slaapzak kon gaan liggen.. Vooral de tweede film was erg spannend. Natuurlijk werd er nadat de lichten uit waren nog lang gekeet en gekletst, maar dat maakte voor de leiding niet uit.. Om 8 u werd de hele groep gewekt met een vrolijk ochtend muziekje en een kussengevecht.

Na een lekker ontbijtje op de mat werd er met muziek nog even flink getraind  en schoongemaakt. De mat was wel vies geworden van al die chips, popcorn en frietjes. De afsluiting van het weekend was het inmiddels beroemde verzamelspel in de grote gymzaal, waarbij elk team zoveel mogelijk spullen moest verzamelen en stelen van andere teams.

Al met al was het weekend een groot succes! Op naar het Hapkido kamp!

Zie het fotoalbum voor de foto’s van het weekend en de video op de video pagina.